Deprem Testi & Analiz
Riskli yapılarınızın depreme karşı dayanımını ölçerek detaylı raporlar hazırlıyoruz.
Deprem Testi Raporu
Sağlamlığını veya depreme karşı binanızın veya Fabrika, İşyeri, Tüm Kamu Binaları, Huzurevleri, Apartmanlar, Siteler, Okul, Hastane, Tüm Eğitim Yapıları, Üniversiteler, Yurt, Sağlık Yapıları, Poliklinikler, Sağlık Ocakları, Kurslar, Bakımevleri, Her Çeşit Üretim Tesisleri, Spor Salonları, Eski Eserle, Tarihi Eser Binalar, Her Çeşit Amaç ile kullanılan binalar ile Özel Yapıların Tüm Bakanlıklarda İl, İlçe Müdürlüklerinde, Tüm Belediyelerde, Tüm Resmi Kurumlarda geçerli Bilgi Amaçlı Deprem Risk Tespiti Raporu, Deprem Dayanıklılık Raporu için UZMAN KADROMUZ ile sizlere sorunusuz hizmet vermekteyiz.
Depreme Dayanıksız Binalarınızın Deprem Risk Tespiti yapılması Bina Güçlendirme Projesinin hazırlanması Binanız için Deprem Dayanıklılık Raporunun düzenlenmesi ile Bina Güçlendirme Uygulaması da Uzman Ekiplerimizce yapılmaktadır.
Deprem Risk Tespiti İçin Binanızda Yapılan İşlemler
Binanın Rölevesi alınır.
Mevcut binanızın Zemin durumunu öğrenebilmek için Zemin etüdü.
Binanın betonarme taşıyıcı sistemlerinden yeterli sayıda Karot numunesi alınarak Laboratuvarda test edilir ve binanın beton dayanımı belirlenir.
Röntgen makinesi ile Taşıyıcı sistemlerdeki Demirlerin çapı ve adet aralıkları belirlenir.
Bazı taşıyıcı sistemlerdeki Sıyırma işlemi yapılır ve Betonarmedeki donatıların korozyon oranı hesaplanır.
Alınan röleveler ve Laboratuvar’dan gelen bilgilere göre Bilgisayarda 3 boyutlu model tasarlanır ve yapılan simülasyon ortamda Binaya DEPREM Yükleri vurulur.Böylelikle binanızın depreme dayanıklılığı belirlenir.
Son olarak ise yapılan bu işlemler rapor haline getirilir ve size teslim edilir.
2018 Deprem Yönetmeliğine Göre Bina Güçlendirme
Bir Yapının güçlendirme yapılabilmesi için ruhsatlı yada imar barışından faydalanmış olması gerekmektedir.Yeni güncel yönetmeliğe göre Deprem ya da benzeri afetlerden hasar gören yapılar da Güçlendirme yapılabilmektedir.
Aşamalar;
1- Binanın 2018 yönetmeliğine göre Performans Analizi yapılması,
- Binadan numune alınması,
- Laboratuvar testlerinin yapılması,
- Performans Analizi raporu hazırlanması,
2- Performans Analizine göre Binaya uygun güçlendirme projesi çizilmesi,
3- Belediye başvurusu,
4- Yapı denetim atanması,
5- Uygulama aşaması.